Arazo-egoeren bilduma [DBH] : Fisika eta Kimika - Berritzegune Nagusia; Euskadi. Hezkuntza Saila (Bilbo : Berritzegune Nagusia)
Gaur egungo curriculuma konpetentzietan oinarritzen da, eta arazo egoerei erantzun egokiak ematen dakiten pertsonak prestatzeko beharra defendatzen du. Hau da, planteatzen du ikasleak egoera konplexuen eta esanguratsuen aurrean jarri behar ditugula, egoera horiek konpon ditzaten, horretarako behar den konpetentzia edo konpetentzia multzoa baliatuz.
Zer egin behar da ur edangarria lortzeko? (DBH, 2. maila) Ba ote dago misteriorik ortzadarrean? (DBH, 2. maila) Kobrea lapurtzea, milioi askoko negozioa (DBH, 3. maila) Nola eragiten digute sendagaiek? (DBH, 3. maila) Iturriko ura ala ur ontziratua? zein da hobea? (DBH, 3. maila) Ozeanoa betetzen duen plastikoa (DBH, 4. maila) Energia-zentrala aukeratzea (DBH, 4. maila)
DBH
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Monografiak; Arazo-egoerak; Unitate didaktikoak