Teknopolis : mundua egokitu : 2019ko denboraldia - Rementeria Argote, Nagore; Leturia, Iänaki; Ocio, Rafa; Etxabe, Kar; âAlvarez, Inma; Casado, Xabier; Ferrero, Leire; Jauregi, Oihana; Leturia, Iänaki; Ochoa de Eribe, Alaitz; Roa, Guillermo; Zubia, Bego; et al. (: EITB, 2019)
Irrintzi autoeskola duela 40 urte sortu zen. Ezgaitasunak dituzten pertsona askok ikasi dute gidatzen han eta gidari berezi horientzat kotxeak egokitu ere egiten dituzte. Ezgaitasunak dituzten pertsonentzat kotxeak egokitzeko teknologia bakarraz ezin da hitz egin ordea. Aurreratuenean joystick batekin gidatzen da, bideojokoetan bezala, baina hainbat irtenbide teknologiko daude. Gainditu edo konpondu behar den ezintasunaren arabera erabakitzen da laguntza bat edo beste bat aukeratu.
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Telesaioak; Baliabide digitalak; Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Garraioak -- Egokitzapena; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak