David Hume, ekintzak, sentimenduak, balioak - Arrieta Urtizberea, Agustin (Donostia : Jakin, 2006)
Agustin Arrieta Urtizberearen liburu hau David Humeren filosofia praktikorako sarrera gisa uler daiteke. Humeren morala (edo etika) eta estetika ulertzeko zenbait giltzarri azaltzen ditu, hau da, Humeren moralaren edo etikaren zutabe nagusiak (lan honetan, 'moral' eta 'etika' hitzak sinonimotzat hartzen ditu egileak). Morala gai nagusia bada ere, estetikari buruzko gogoetak ere egingo dira, batez ere erlatibismoari buruzko atalean. Amaieran, Agustin Arrieta Urtizbereak berak itzulitako Humeren bi idazki labur eransten dira: bata moralari buruzkoa ((S0(BSentimendu moralari buruz(S1(B), eta bestea estetikari buruzkoa ((S0(BGustuaren araua(S1(B). Testu klasikoak biak ala biak.s
Keywords: Hume, David -- (1711-1776) -- Kritika eta interpretazioa; Pentsamenduaren dibulgazioa