Zergatik bizi da basoan Txanogorritxoren amona? - Genua, Enkarni; Zabaleta, Jon (Donostia : Erein, 2006)
AMA: Zer, Xabi, azkenean enteratu al zara? Zergatik bizi da amona basoan? XABI: Ez dakit, eta berak ere ez. Beti hor bizi izan dela dio, eta gustura gainera. AMA: Orduan lasai geratu zara. XABI: Bai, zera! Lehen baino okerrago. Txanogorritxoren amona behintzat pozik bizi da, baina...AMA: Baina zer? Zer gertatzen da orain? XABI: Bada, Txanourdintxoren amonari inork ez dio bisita miserable bat ere egiten, eta ezta ere Txanoberdetxoren aitonari...AMA: Eta nola dakizu hori?.
7-10 urte bitartekoentzat (urdina)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Antzerkia irakaskuntzan; Ahozkotasuna; Amonak; Antzerkia; Haur eta Gazteentzako Literatura