Tartalo - Atxukarro Estomba, Bakarne; Zubialde, Izaskun; Egurza, Asun (Berriozar : Denonartean, 2018)
Tartalo mendian bizi den gentil erraldoi bat da. Herrian beldurra eta gorrotoa diote, beraien artaldeak eta galdutako umeak jaten dituelako. Egun batean, Txomin oldarkorrak eta Peru zuhurrak artaldea soro berrietara bazkatzera eramatea erabakitzen dute. Dena bikain doa galtzen diren arte eta, ustez, laguntza emanen dieten etxe ezezagun batera iristen diren arte. Baina bertan aurkitzen dutena Tartalo da.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Euskal mitologia; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak