Lurraren taupadak - Arretxe, Jon (Etxebarri : Begiko, 2018)
Lurraren erraietatik datorren aldarriak bihotza taupadaka jarriko digu ekintza beste sentimendu dituen kontakizun zirraragarri honetan. Aturi Amazoniako Mukaxi tribuko oihandarra da. Bere ahotik entzungo dugu, zehaztasunez eta sentimenduz, bere familiaren, bere tribuaren eta bere inguruaren berri, mitologiatik abiatu eta gaur-gaurkoak diren arazoetaraino, ekintzaz beteriko ibilbidea egingo dugu Aturiren eskutik. Bizinahia, heriotza, maitasuna... eta beste hainbat gertakari eta sentipen tartekatuko dira oihanaren bihotzetik mintzo zaigun mukaxitarraren elean.
14 urtetik aurrera (Horia)
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Amazonas (Ibaia) -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura