Matilda - Dahl, Roald (1916-1990); Blake, Quentin; Santxez Munain, Amets (Etxebarri : Begiko, 2018)
Haurren heldutasuna eta helduen umekeriak kontraste bortitzean agertzen dituen maisulana duzu liburu hau. Matildak bost urte ditu eta dagoeneko irakurle amorratua da. Matilda oso neskato argia eta miretsia da. Bere guraso petralek, ordean, beti bazterrak nahasten dabilela uste dute. Gainera, Matildak ahalmen bereziak ditu, eskolako zuzendari gogaikarriaren aurka egiten lagunduko diotenak.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Hezkidetza; Haur supergaituak; Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak