Teknopolis : oroimena : 2019ko denboraldia - Rementeria Argote, Nagore; Leturia, Iänaki; Ocio, Rafa; Etxabe, Kar; âAlvarez, Inma; Casado, Xabier; Ferrero, Leire; Jauregi, Oihana; Leturia, Iänaki; Ochoa de Eribe, Alaitz; Roa, Guillermo; Elhuyar Kultur Elkartea; et al. (: EITB, 2019)
Europako patenteen bulegoak Europako asmatzaileen sariak banatzen ditu. 2018an sariek emakume aurpegia izan dute, saritutako sei kategorietatik lautan emakume bat izan da asmakizunaren burua. Eta gainera, orain arte gizonak nagusi ziren esparruetan, epaimahaiak azpimarratu duenez.Banatutako sariak hauexek dira: Agnáes Poulbot eta Jacques Barraud /Industria kategoriako saria), Jane Nái Dhulchaointigh (Enpresa txiki eta ertainen kategoriako saria), Esther Sans Takeuchi (OEPko kide ez diren Herrialdeen kategoriako saria), Jens Frahm (Ikerketa kategoriako saria), Erik Loopstra eta Vadim Banine (Publikoaren saria) eta Ursula Keller ("Bizitza osoko lana" saria)
2019ko urtarrila
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Telesaioak; Baliabide digitalak; Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Oroimena; Psikologia; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak