Txillardegiren klika - Alberdi, Bernat; Euskal Herriko Alfabetatze Euskalduntze Koordinakundea (AEK) ([S.l.] : AEK, 2019)
21. Korrikarako egindako dokumentala da. 14. Korrikak Txillardegiri grabatutako elkarrizketan oinarritu da Kote Camacho Txillardegiren Klika filma osatzeko. Hori oinarri hartuta josi ditu ondoren irudietan Bernardo Atxaga, Harkaitz Cano, Xabier Mendiguren zein Joxe Azurmendiren hitzak, besteak beste. Baita bestelako dokumentuak ere: (S0(BETBko zintetatik Euskadiko Filmategiko apaletara, artxibo pribatuetan barrena ere ibili gara Txillardegiren bila(S1(B, dio egileak. (S0(BDesagertutzat emandako materiala eta inoiz argitaratu gabeko grabazioak ere topatu ditugu tartean(S1(B. Dokumentalak Korrikaren "Klika" leloarekin bat egiten du, Txillardegik berak euskara ikasten hasteko klika noiz sentitu zuen baita elkarrizketa nagusiaren abiapuntua.s
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
zuzendari laguntzailea: Eneko Dorronsoro; gidoilari aholkulariak: Fito Rodriguez, Eneko Dorronsoro; hizlariak: Txillardegi, Laura Mintegi, Miren Azkarate, Joxe Azurmendi, Bernardo Atxaga, Elixabete Garmendia, Ainara Lasa, Harkaitz Cano, Unai Iturriaga, Itziar Egibar;argazkia, soinua, muntaia eta grafismoa, Kote Camacho; babeslea, Eusko Jaurlaritza (Kultura eta Hizkuntza Politika Sailak diruz lagundua) Ekoizpena: Jakin, UPV/EHU, AEK
Keywords: Txillardegi -- (1929-2012); Gizarte-mugimenduak; Euskara -- Historia; Euskara -- Normalizazioa; Baliabide digitalak; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak