Teknopolis : dislexia : 2019ko denboraldia - Rementeria Argote, Nagore; Leturia, Iänaki; Ocio, Rafa; Etxabe, Kar; âAlvarez, Inma; Casado, Xabier; Ferrero, Leire; Jauregi, Oihana; Leturia, Iänaki; Ochoa de Eribe, Alaitz; Roa, Guillermo; Zubia, Bego; et al. (: EITB, 2019)
Dislexia populazioaren % 10ek duen hizkuntzaren asaldura bat da. Dislexia dutenek zailtasunak dituzte irakurtzen ikasteko. Jatorria gehienbat genetikoa da eta ez du loturarik inteligentziarekin. Diagnostiko goiztiarra garrantzitsua da, lehenbailehen neurriak hartu eta asaldura honen ondorioak arintzeko.
2019ko martxoa
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Teknologia -- Berrikuntzak; Zientzia-dibulgazioa; Dislexia; Telesaioak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak