Roman Maiz, Okelar bertsolaria - Azpillaga, Jon (1935-2017); Okelar 1928-); Maritxalar, Inazio; Zendoia, Nikolas; Esnal, Pello; Iriondo, Joxemari; Gipuzkoa . Foru Aldundia . Kultura eta Euskara Departamentua (Donostia : Auspoa ; Gipuzkoako Foru Aldundia, Kultura, Gazteria eta Kirol Departamentua, 2012)
Liburu hau, azken batean, lilura eta liluramendu baten emaitza da. Aspaldi liluratu zen Jon Azpillaga bertsolari handia Roman Okelarren bertsoekin, lehenago Uztapide liluratu zen bezala. Eta Azpillagak, egun batean, Inazio Maritxalarri eman lilura horren berri, eta Mutrikuko Santa Eskean parte hartzera gonbidatu. Eta Inazio ere, Romanen bertsoekin liluratuta, pentsatzen hasi nola Roman baserri-zulotik aterako. Eta modua aurkitu. Eta Roman lagunartez lagunarte ibili bertso kantari, saioz saio Jon Azpillaga lagun duela, eta beste zenbait bertsolari ere tartean. Eskerrik asko denoi.
Keywords: Euskal poesia -- Antologiak; Poesia; Helduentzako Literatura