Euskaraldia : Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzarako unitate didaktikoa - Ikastolen Elkartea; Gipuzkoako Urtxintxa Aisialdiko Eskola (Donostia : Ikastolen Elkartea, 2018)
Euskaraldiak euskararen erabilera sozialaren aroa zabaldu nahi du. Ariketa horrek arreta eta indarguneahelduengan emango badu ere hamaika egunez, 2018ko azaroaren 23tik abenduaren 3ra, pentsatua izan dahaur eta gaztetxoekin girotze- eta hurbilpen-ariketak egin daitezkeela: horregatik sortu da material didaktikoxume hau.Alde batetik, pena litzateke haur eta gaztetxoek Euskaraldiaren giroa huts egitea, eta, bestalde, belaunaldigazteek helduak (gurasoak tarteko) motibatzeko ahala daukate. Euskararen erabileraren motibazioa denonartean sustatzea garrantzitsua izango da, eta etorkizuneko euskal hiztunak gaurtik prestatzea funtsezkoa erebada.
DBH
Keywords: Euskara -- Normalizazioa; Euskara -- Erabilera; Soziolinguistika; Euskaraldia; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Unitate didaktikoak; Unitate didaktikoak