Sorgina kirris karras - Meroto, Tina; Quarello, Maurizio; Goikoetxea, Arkaitz (Pontevedra ; Tafalla : OQO Txalaparta, 2017)
Hiru anaia, amaren oharrei entzungor, baso ilun eta misteriotsuan sartzen dira. Gazteena, arriskuaren beldur, anaia nagusiagoak ohartarazten saiatzen da, alferrik. Etxera bueltako bidea ezagutzen ez dutenez, janari usain gozoa duen sorginaren etxean sartzea erabakitzen dute... Sorginei buruzko ipuinak ugariak dira mundu guztian: sarritan, umeek haien beldurrak gizaki itxurako pertsonaiengan haragiztatzen dituzte. Hala, bada, konfiantza irabazteko eta beldurrak galtzeko bidean, onena pertsonaia beldurgarri hauek gainditzen dituzten ipuinak entzutea da. Horregatik ipuin honek amaiera positiboa du eta oztopoak gainditzen dituelako ideia transmititzen du.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Album ilustratuak; Sorginak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Herri ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura