Hiru hartzak - Ballesteros, Xose; Tanco, Miguel; Linazasoro, Eva; Southey, Robert (1774-1843) (Pontevedra : Kalandraka ; Arre : Pamiela, 2018)
Robert Southey poeta ingelesak 1837an argitaratutako herri ipuinaren bertsio batetik abiatuta, Xose Ballesterosek egindako egokitzapena da. Jatorrizko bertsioan, hartzen etxean baimenik gabe sartzen zena ez zen neskatila bat, aguretxo bat baizik. Baina ez zen hori aldatzen zen gauza bakarra, ondorengo egokitzapenetan beste aldaera batzuk agertuko ziren. Horrela, etxean sartzen zena azeria zen, eta geroago, neskatila bat, 1904ko kontakizunean esaterako, Urrezko Kizkurtxoak izenez ezaguna izango zena.
5 urtetik aurrera (urdina)
Os tres osos
Keywords: Hartzak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Herri ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura