Ibrahim jauna eta Koranaren loreak - Schmitt, Eric Emmanuel; Zubizarreta, Patxi (Donostia : Erein, 2007)
Paris. Hirurogeiko hamarkada. Hamaika urteko mutiko bat, Momo, Kale Urdineko janari dendako saltzailearen lagun egin da, hau da, Ibrahimena, kale judu bateko arabiar bakarraren laguna. Itxurak beti dira engainagarriak, baina: Kale Urdina ez da urdina; Ibrahim ez da arabiarra; eta, bizitza, agian, ez da dirudien bezain trist ea. Alkimia lan handia Eric-Emmanuel Schmitt-ena, izan ere osagai gutxi batzuekin, xumetasun inbidiagarri batez, istorio benetan hunkigarria eraiki baitu, arrazoia sentimenduz haragiztatuz eta arima pentsamenduz jantziz. "Barrea eragiten du, negarra eragiten du eta, hitz batez, liluragarria da".
12-16 urte (horia)
Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran
Keywords: Emigrazioa eta immigrazioa -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura