Dinosauroen inbentarioa irudiduna - Aladjidi, Virginie; Tchoukriel, Emmanuelle; Taberna, Mikel (Arre ; Pontevedra : Pamiela : Kalandraka, 2018)
Orain dela 230 milioi urte, dinosauroak agertu ziren. Zenbaiten iritziz, meteorito baten erorketak eragin zuen, neurri batean, haien desagerpena; gaur egun Mexiko dagoen tokian izan zen, orain dela 66 milioi urte. Erabat desagertu ote ziren? Ez dirudi hala izan zenik: gaur egungo hegaztiak haien ondorengoak dira... Bizia Lurraren gainean orain dela 4.300 urte sortu zela ikasiko dugu Dinosauroen inbentarioa irudiduna honen hasieran, eta jarraian bizidunen historiaren mugarri batzuk aipatzen zaizkigu, sorrera hartatik gaur egun arte. Liburuan 47 dinosauro espezie azaltzen dira, garai geologikoen arabera banaturik: Triasikoa, eta orduko Mussaurus patagonicus, adibidez; Jurasikoa, non agertzen zaigun Diplodocus carnegii, besteak beste; eta Kretazeoa, Tyrannosaurus rex-en garaia.
6 urtetik aurrera
Inventaire illustré des dinosaures
Keywords: Dinosauroak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zientzia-dibulgazioa -- Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak