Silviarentzako oparia - Pintadera, Fran; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli; Abadía, Ximo ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2017)
Astebete baino ez da falta Silviaren urtebetetze egunerako, eta urduritasunak jota dago neskatoa. Ez du batere zalantzarik: berak argi eta garbi dauka zer opari nahi duen, eta banaka-banaka azaltzen dizkio arrazoiak aitatxori. Hura izango da Silviaren desioak betetzeaz arduratuko dena; hala ere, amesten dugun hori ez da beti guk imajinatzen genuen bezalakoa izaten. Izan ere, urtebetetzeak, bizitza bera bezalaxe, ustekabez beterik daude.
5 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Txoriak; Urtebetetzea; Aiten eta seme-alaben arteko harremana; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak