Pentsamendua, hizkuntza eta adimena - Armaolea Juaristi, Ibone; IRALE (Eibar) (Eibar : Irale, 2018)
Gizakiaren gaineko ikuspegi adina adimen-teoria dago, eta, halaber, adimena ulertzeko moduak hainbat ondorio du bizitzako arlo gehienetan: hezkuntzan, gizarte-politiketan, norberaren zein besteen gaineko ikuspegian edota pertsonen inguruko edozein epai egitean, besteak beste. Adimena prozesu kognitibo konplexu bat da, eta beste prozesu kognitiboetatik bereizezina, prozesu konplexuak diren hauetatik bereziki: pentsamendua eta hizkuntza. Bereizezinak diren neurrian, gai bakarrean hiru prozesuen arteko erlazioa azalaraztea interesgarria da. Horra hor, beraz, izenburuaren arrazoia: Pentsamendua, Hizkuntza eta Adimena.
2018/01/31
Bibliografia
Keywords: Eduki digital didaktikoak; IRALEren materialak; Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; Filosofia