Gizabere kooperatiboaz - Azurmendi, Joxe (1941-2025) (Donostia : Jakin, 2016)
Liburu honetan gizaberearen gogartera itzultzen da berriro Joxe Azurmendi. Darwinek gizatasuna zertan datzan birpentsatzeko ataza utzi zuen jarauntsian. Nondik dator andre-gizona bertuteak dauzkan aberetxoa izatea? Tradizioa eta erlijioa laga eta, zeintzuk dira bertute horiek? Gure funtsenean, lagunkoi eta kooperatzaileak gara ala berkoi berekoiak? Kapitalismoa ala sozialismoa da gizakiaren naturalago? Norgehiagoka ala kooperazioa?
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Monografiak; Baliabide digitalak