Bularretik mintzora : (haurra, ahozkotasuna eta literatura) - Igerabide, Juan Kruz (Donostia ; Erein, 2000)
Irakaskuntzaren eta literaturaren arteko harremanak estuak dira. Beti ez dira, ordea, onerako, literatura galtzaile. Alor bakoitzaren autonomia errespetatzen erakusten digu Igerabideren saio garrantzitsuak; bat bestearen morrontzara makurtzearen arriskuak erakutsi eta bidegabekeriak salatzen. Baina, saio lan on guztietan bezala, Igerabiderenak ez ditu okerrak adierazi bakarrik egiten: argi egiten du, bidea markatzen. Badu liburuak beste ezaugarri bat ere guztiz garrantzitsua: gaiaren inguruko autore eta korronte nagusiak aztertu eta sakondu ditu Igerabidek; baina, haietan oinarrituz, bere pentsamendu propioa eraiki eta biribildu du. Hori ere egin behar baitu saio on batek.
Bibliografía: 105-110 or.
Keywords: Haur- eta gazte-literatura -- Historia eta kritika; Ahozkotasuna; Monografiak