Irudikapen topokritikoak arte garaikidean : inguratzen gaituen guzti honi zentzua hartu eta ematearen arte epistemologiaz - Miranda Berasategi, Olaia; Lasa Garikano, Jose Angel (; [S.l.] : [s.n.], 2016)
Arte garaikideak, bere ulertze eta ezagutza moduetatik abiatuz, espazializatze prozesuak azaleratzeko duen gaitasuna aztertu nahi da. Artean bada bere irudikapen prozesuen bitartez inguratzen gaituen guzti hau era kritiko batean aztertzeko garaikidetasunezko joera nabarmen bat; baina era berean, zein da geure inguruari zentzua hartu eta emateko arte garaikideak duen epistemologia? Nola kontu hartu era kritiko batean geure biziak baldintzatzen dituen errealitate konplexu horri, eta, aldi berean, bestelako subjektibotasunaketa imaginarioak sortu? Posible al da arrazonamendu teknozientifikoak eta merkatuaren liberalizazioak ezarritako ordena totalizatzailetik ihes egin etabestelako ordena menderatzailerik ezarri gabe sortzen jarraitzea? Galdera horiei hartu nahi diegu kontu Ibon Aranberri, Asier Mendizabal eta Gorka Eizagirreren zenbait lanetatik abiatuta
Tesia, Euskal Herriko Unibertsitatea, Arte eta Teknologia Departamentua
Bibliogr.: 264-273 or.
Material hau ADDI.EHU.ES webgunetik ekarri da
testuak euskaraz
Keywords: Doktorego-tesiak; Baliabide digitalak; Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitatea -- Tesi eta disertazio akademikoak; Artea eta teknologia; Monografiak