Herri-egutegia : negua : udazken eta neguko jai-ohiturak - Etxebarria, Igone; Kamiruaga, Akaitze; Euskadi (Autonomia Erkidegoa). Hizkuntza Politikarako Sailburuordetza; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia; Labayru Ikastegia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlairtzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 2013)
Udazkenean ez dago jai-ospakizun berezirik, baina Domu Santu eguna eta San Martin, kasurako, nahiko egun seinalatuak ditugu. Abenduan sartzeaz batera, Gabon aurreko giroan hasten da, San Nikolas egunetik hasita. Gabon egunean hasi eta Erregenetara arte da Gabon zikloa bete-betekoa. Gabonak igarota, San Anton egunean animaliak eta lurrak bedeinkatzea egiten da. Otsaiaren hasieran Inauteri aurreko jai-ospakizun batzuk datoz: Kandelario, San Blas eta Santa Ageda bezpera. Hortik jarraian Aratoste eta Inauterien zikloa hasten da.
Bibliografia: 53. or.
Keywords: Errito eta zeremoniak -- Euskal Herria; Inauteriak -- Euskal Herria; Inauteriak; Eguberriak; Euskal kultura; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Baliabide digitalak; Monografiak