Gerra zibila Otxandion - Otxandioko Herri-ola ([S.l.] : Otxandioko Herri-ola, 2015)
Lan honek Otxandioko herrian 1936ko gerrak izan zituen ondorioak jasotzen ditu. Otxandio errepublikazaleen kontrolpean mantendu zen tartea zein matxinoen eskuetan geratzean gertaturikoak lantzen dira. Arreta berezia jarri zaio herriak 1936ko uztailaren 22an sufritu zuen bonbardaketari, eraildako otxandioarrak asko izan baitziren. Gerrak biztanleriaren egunerokotasunean izan zuen eragina jaso nahi izan da bereziki. Guztia, garaia bizi izan zutenen testigantzak oinarri hartuta.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Baliabide digitalak; Euskadi -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Otxandio -- -Historia; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak