Ortzadarra sutan - Morillo, Fernando (Donostia : Elkar, 2002)
Bizitzen ikastea ez da samurra iorentzat: ez dago inon argibiderik, ez erreklamazio-orririk. Eleebrri honetako protagonoistak -18 urteko lau neska eta beste lau mutik- gogor eta tematsu ahaleginduko dira, lagunarteko solasean nahiz parrandan, bizitzaren eskola horretako ikasgaiak bereganatzen: jakin-minaren irrika, sexu-jolasen saltsak, poz neurgaitzak eta desilusiorik latzenak.
Beasaingo Udalak, CAF enpresak eta Elkar argitaletxeak antolaturiko III. Igartza saria idazle gazteentzako bekaren irabazlea
Keywords: Helduentzako Literatura