Drakula - Stoker, Bram (1847-1912); Campos, Alberto; Arana, Aitor; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbao : Gero-Mensajero, 2004)
Bram Stokerrek Trantsilvanian sortutako pertsonaia historiko bat erabili zuen Drakularena sortzeko : Valakia eskualdeko VIa Drakula izeneko kondea, Trantsilvanian XIII. mendean zegoen familia noble bateko semea zen. Gizon ankerra izan omen zen VIa Drakula kondea. Txikia garaieraz, itsusia eta begirada hotz eta gaiztokoa izanik, ezaugarrion eragina nahikoa izaten zen beldurra ziotenen ikara areagotzeko. Eskualdeko neskatxak bere nahierara erabiltzea oso zuen gustuko eta justiziak ez zuen haren aurka ezer egiten, bere aberriaren aldeko askapenean sutsu borrokatu ostean heroi nazionala zelako.
Keywords: Euskara -- Irakurgaiak; Helduentzako Literatura