Danba! : belaunaldi kronikoa - Andueza, John (Donostia : Elkar, 2017)
Paula Badiola abokatua da. Bilbon bizi da, alabarekin, garai modernoek inposatutako erritmo eroa ahal duen moduan dantzatuz. Neurri batean zoriontsu dabil, begiratzen jakinez gero Bilbok baduelako bere xarma. Guggenheim efektua ote? Dena den, hiriburu erraldoiak badauka bere alde ilun eta biolentoa. Emakume baten gorpu hila azaldu da Zugaztietako ur-putzuan. Eta gorpu hori iceberg makabro baten ageriko muturra besterik ez da. Udazken kolorez inguratuta, heriotzari aurrez aurre begiratzeko tenorea iritsi zaio Paula Badiolari. Ederki damutuko da ate arriskutsu hori zeharkatu izanaz: inoiz ez baita jakiten ze arraio azalduko den atearen beste aldean... Zurrunbilo kaotikoa, akaso!
Keywords: Helduentzako Literatura