Gazt_ hizkera : jardunaldien hitzaldiak eta ondorioak - Amonarriz, Kike; Esnaola, Imanol; Urmeneta, Asisko; Larrinaga, Asier; Hitzurun Hizkuntz Zerbitzuak; Gipuzkoako Urtxintxa Aisialdiko Eskola ([Donostia] : Urtxintxa Eskola, 2005)
Asko hitz egiten da azken urteetan gazteen hizkuntza jokaeren inguruan. Gai honek euskararen normalizazioan duen garrantziaz jabeturik 2005eko apirilean Azpeitian "Gazte hizkera" izenburua zuten jardunaldiak gauzatu ziren. Jardunaldietako edukiak liburu honetan bildu ditugu lagunarteko hizkeran eta zehazki gazte hizkeran ekarpen bat egin nahian. Gasteiz, Bilbo, Baiona, Azpeitia, Zizur, Lasarte-Oria eta Donostiako 30 gazteen ondorioez gain, hizlarien testuak bildu ditugu.
"Gazte Hizkera" Jardunaldiak (2005, Azpeitia)
Keywords: Gazteak -- Hizkera; Monografiak