Ikastetxeetan eskola jazarpen kasuetan jarduteko gida 2015 - Euskadi. Hezkuntza, Hizkuntza Politika eta Kultura Saila (Vitoria-Gasteiz : Hezkuntza, Hizkuntza Politika eta kultura Saila, 2015)
Ikastetxeetako jazarpenaren gaia, indarkeriazko jarrera bat den heinean, ez da arazo isolatua eta zehatza; aitzitik, egiturazko erro sakonak dauzka, eta, beraz, ikastetxeetako indarkeriari aurre egiteko, hezkuntza-komunitate osoak ahaleginak egin behar ditu. Ikastetxeek konpromiso berezia izan behar dute mota guztietako indarkeriaren aurka borrokaegiteko; indarkeriazko ekintzen prebentzioa sustatu behar da, bai eta faktore positiboak edo prebentziozkoak ere, eta murriztu edo indargabetu egin behar dira faktore negatiboak.
Bibliografia: 48.-50. or.
Keywords: Eskola-jazarpena; Elkarbizitza; Monografiak; Baliabide digitalak