Giza eta arte-kulturarako gaitasuna . Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza - Berritzegune Nagusia. Gorputz Hezkuntza Aholkularitza; Berritzegune Nagusia (Eusko Jaurlaritza, Hezkuntza, Unibertsitate eta Ikerketa Saila, 2012)
Giza eta arte-kulturarako gaitasunak, ahalmen fisiko, intelektual eta sortzaileak batzen dituen hezkuntza garatzen laguntzen du, eta hezkuntzaren, kulturaren eta arteen arteko harreman dinamiko eta eraginkorrak sortzea ahalbidetzen du. Gaitasun horren bitartez, ikasleen eta prozedura artistikoen zein haien kulturako elementuen arteko lotura ahalbidetzen da, eta arteak nahiz kulturak gizakion bizitzan bete duten eta oraindik ere betetzen duten funtzioa ulertzea errazten.
DBH
Keywords: Oinarrizko konpetentziak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak