Ipuin-entzulea - Euskadi. Kultura Saila; Arana, Aitor (Amorebieta-Etxano : Ibaizabal, 2001)
Itziarrek bere bizitzako ametsa betea du: idazlea da eta gazteek gogoko dituzten liburuak argitaratzen ditu. Gazteak ez dira, ordea, irakurtzen dioten bakarrak. Nahikoa izango da Fermin bezalako gizon heldu batengan piztutako miresmena, idazlearen ametsa amesgaizto bihurtzeko. Fermin jaunak munduko ipuinik onena entzun nahi du itziarren ezpainetatik eta, horretarako, gizon ero hau idazlea bahitzeko prest dago eta tortura psikologiko eta fisikoetara iritsiko da bere helburua lortzearren. Idazlea laster ohartuko da eroari kontatzen dizkion ipuinetan agertuko zaiola heriotzera edo askatasunera eramango duen bidea.
13 urtetik aurrera (horia)
1999ko eleberria Txomin Aguirre saria
Keywords: Abenturak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura