Nola banandu nintzen neure alaba eta neure ia-semearengandik - Flem, Lydia; Elosegi, Joxan (Irun : Alberdania, 2009)
Hilabete batzuk lehenagotik nerabilen ideia hura gogoan. Etxea utzi beharra zuen gure alabak, bere hegoez hegaldatzen ikasiko bazuen. Mundu zabala ezagutzeko garaia zuen dagoeneko Sophiek, etxetik urrun, guregandik urrun. Eztiki maite izan genuen ordura arte, maiteegi beharbada. Zergatik ez gure alaba atzerrira igorri, beste hizkuntza bat, beste kultura bat, ikastera, beste bizimodu, beste pentsamolde batzuen ezagutza egitera? Zergatik ez aukera eman desberdintasunen, urruntzeen, aldentzeen bidez, bakarrik moldatzeko, bere lekua betetzeko, beretzat ona dena hautatzeko, bere erreferentziak, bere intuizioak, bere nahiak sendotzeko?
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Guraso eta seme-alaben arteko harremana; Monografiak