Korrespondentziak = Korespondencije = Correspondencias - Cano, Harkaitz; Oz, Amos; Ugresic, Dubravka; Pistelek, Tihomir; Markuleta, Gerardo; Navarro, Koro; Donostia / San Sebastián 2016 Fundazioa (Donostia : DSS2016.eu : Erein, 2016)
Hona zein den tragedia shakespearetar eta komedia txe-khovtar baten arteko alde nagusia: Shakespeareren tragedia baten amaieran agertokia gorpuz betea dagoela, pertsonaia hilez, eta beharbada justizia nagusitu da, beharbada. Txekhoven antzezlan baten bukaeran, jende guztia desilusionatua dago, guztiz joa, atsekabetua, adoregabetua; baina bizirik. Eta nik bizitza osoan sinetsi izan dut borroka egin behar genukeela, ez gatazka baten amaiera zoriontsu bat izateko -gatazken amaiera zoriontsuetan ez dut nik sinesten-, soluzio txekhovtar bat izateko baizik.
Testuak euskaraz, kroazieraz eta gaztelaniaz
Keywords: Cano, Harkaitz -- -Korrespondentzia; Ugresic, Dubravka -- -Korrespondentzia; Literatura eta historia; Helduentzako Literatura