Korrespondentziak = Briefwechsel = Correspondencias - Mintegi, Laura; Navarro, Koro; Oz, Amos; Vanderbeke, Birgit; Elser, Petra; Berasategi, Maialen; Biguri, Koldo; Donostia / San Sebastián 2016 Fundazioa; Maramara taldea (Donostia : Erein, 2016)
Hona zein den tragedia shakespearetar eta komedia txe-khovtar baten arteko alde nagusia: Shakespeareren tragedia baten amaieran agertokia gorpuz betea dagoela, pertsonaia hilez, eta beharbada justizia nagusitu da, beharbada. Txekhoven antzezlan baten bukaeran, jende guztia desilusionatua dago, guztiz joa, atsekabetua, adoregabetua; baina bizirik. Eta nik bizitza osoan sinetsi izan dut borroka egin behar genukeela, ez gatazka baten amaiera zoriontsu bat izateko -gatazken amaiera zoriontsuetan ez dut nik sinesten-, soluzio txekhovtar bat izateko baizik.
Testua euskaraz, alemanez eta gaztelaniaz
Keywords: Helduentzako Literatura; Mintegi, Laura -- -Korrespondentzia; Vanderbeke, Birgit -- -Korrespondentzia; Literatura eta historia