Piarres Larzabalen antzerkigintza, 1950-1982: euskarazko antzerki identitarioaren paradigmak - Etxeberria, Ixabel; Euskaltzaindia (Bilbo : Euskaltzaindia, 2016)
Piarres Larzabal euskaltzain oso izan zenaren antzerki-lana aztertzen du. Berea antzerki identitarioa izan zen: herritik sortua, herritarrek egina, herritarren gozamenerako.
Bibliografia: 433.-449. or.
Keywords: Larzabal, Piarres -- (1915-1988) -- Kritika eta interpretazioa; Euskal antzerkia -- -Historia eta kritika; Monografiak; Baliabide digitalak