Formulazio magistrala - Eceizabarrena, Larraitz; IRALE (Gasteiz) (Gasteiz : Irale, 2017)
Gizateria bezain zaharra da formulazio magistrala. Gizakiak, gizaki denetik, naturan bilatu izan du gaixotasunak sendatzeko bidea. Landareak, animaliak, lurra eta, oro har, inguruan duen edozer, behaketa bidez aztertu izan du gure espezieak. Esan bezala, gizaki primitiboak naturan bertan aurkitzen zuen sendatzeko era, saiakeraren bidez. Gaur egun ere, landareetan oinarritzen dira erabiltzen ditugun hainbat medikamentu. Horiez gainera, substantzia mineralez eta animalia jatorrikoez ere baliatzen da farmazia-industria.
2017/03/08
Keywords: Farmazia- eta parafarmazia-produktuen prestaketa; EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Curriculumeko baliabideak