King Kong teoria - Despentes, Virginie; Diez de Ultzurrun, Itziar (Donostia : Elkar ; Jakin, 2017)
Despentes puta, Despentes proletarioa, Despentes punka, heteroaraudiaren bazterbideetatik abiatu, eta haren muinera heltzen da. Patriarkatu kapitalistaren kanpoko zirkulu marjinaletan dabilelarik, zirimola estutuz-estutuz joan, eta hara non begi-begiraino iristen den: XIX. mendean politikoki inposatzen diren genero-ereduen kontrako piztia da King Kong, generoen aurreko kaosa. Ez alferrik, feminitatea hipokrisia hutsa da Despentesentzat, otzan zuria izateko artea, emakumeen neurrira eginiko presondegi bat, eta neurriz kanpoko emakume munstroak sortzen ditu, behar ez bezalakoak, beti zerbaitegi: santuegiak edo putegiak, lo-diegiak edo argalegiak, ergelegiak edo argiegiak... horiexek feminitatearen -egiak.
Bibliografia: 139.-142. or.
Argitalpen honek Gipuzkoako Foru Aldundiko Berdintasunerako Zuzendaritzaren eta Hizkuntza Berdintasunerako Zuzendaritzaren laguntza jaso du.
King Kong Théorie.
Keywords: Rol sexuala; Emakumeak- -- Sexu-jokabidea; Monografiak