Screwball comedy : Hollywoodeko komediaren urrezko aroa - Casas, Quim; Donostia Kultura; Euskadiko Filmategia (Donostia : E. P. E. Donostia Kultura : Euskadiko Filmategia, 2016)
Estatu Batuetako komedia zinematografikoak sormen handiko aldiak igaro ditu, baina ospe handieneko unea hogeita hamarreko urteetan eta berrogeikoen lehen erdialdean izan zuen. Asaldurazko garaia zen: 1929ko burtsaren crak-a faxismoen hazia Europan eta Bigarren Mundu Gerraren hasiera.
Keywords: Zinema -- -Hollywood -- -Historia; Zinema komedia -- -Ameriketako Estatu Batuak; Monografiak