Arte-ekoizpen feministak euskal testuinguru kulturalean : arte-instituzio garaikideetako praktika : Arteleku Zentroa eta Montehermoso Kulturunea - Zilbeti, Maider; Udako Euskal Unibertsitatea (Bilbo : Udako Euskal Unibertsitatea, 2016)
Euskal testuinguru kulturalean bi arte-instituzio publikotan aurrera eraman diren arte-ekoizpen feministen inguruko bidaia eta hausnarketak biltzen dira liburuan, Arteleku zentroan eta Montehermoso Kulturunean gertatutakoak. Instituzioen esparruan arte-ekoizpen feministek zer egoera, oztopo edota betebehar gainditu behar izan dituzten ikusi ahal izango dugu. Bestalde, kontuan hartu behar dugu ekoizpenerako baldintza bilakatzen diren betebehar horiek kultura-politikek urteetan azaldu dituzten lehentasunekin guztiz erlazionatuta daudela; esaterako, arte garaikidearen esparruan garatzen diren praktika guztiak baliabide ekonomiko eta politikoak bilakatzera bideratzen dituzte.
Keywords: Arteleku; Montehermoso Kulturunea; Feminismoa eta artea; Emakume artistak; Monografiak