Trumoi txakurraren negarra - Morillo, Fernando; Mendibil Ainzua, Mikel ([Irun] : Gaumin, 2016)
Oinatz eta Goizaneren eskola ondoan bi kale-katu azaldu dira. Beste ikasle batzuek jolaserako erabili nahi dituzte. Katuei min egiteak grazia egiten die. Hura gutxi ez, eta Trumoi txakurra alboko itxitura txiki batean sartua dago. Egunetan ia jatekorik ez, urteetan laztan bat ere jaso gabe. Oinatz eta Goizane animaliengana hurbilduko dira apurka. Egun batean, suak hartuko du eskolako hegal oso bat. Orduantxe ikasiko dute gazteek zer esan nahi duen lagun izatea. Benetako lagun.
10-12 urte (berdea)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du
Keywords: Animaliekiko maitasuna; Katuak; Adiskidetasuna; Txakurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak