Karabana batean bizi naiz - Mendiguren Elizegi, Xabier; Gallego, Patxi (Donostia : Elkar, 2006)
Daniel karabana batean bizi da gurasoekin, arrebekin eta aitonarekin. Beti leku batetik bestera ibiltzen dira. Aitona asko maite du Danielek, nahiz eta batzuetan gogaitu egiten den haren historia zaharrekin. Aitonak jende ibiltarien kontu zaharrak berritzen jarduten baitu beti; beren bizimodua nolakoa zen garai batean, karroan ibiltzen zirenean behorrak tirata, edo suaren garrantzia, suak berotasunaematen baitu, eta denik eta sendabiderik onena baita, aitonaren esanetan, bat gaixotzen denean. Danielek gustuko du karabanako bizimodu ibiltaria, abentura asko bizitzeko aukera ematen baitio horrek. Eta lagunei nola bizi diren kontatzen dienean, inbidia eragiten die guztiei.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Familia harremanak; Abenturak; Ijitoak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak