Iholdi - Landa, Mariasun; Balzola, Asun (1942-2006) (Donostia : Erein, 2005)
Liburua hamasei testu laburrez osatua dago eta testu bakoitza bizitzaren pintzelada bat besterik ez da. Testuak denontzat, isilik eta intimitatean gozatzeko; testuak haurrei, gazteei eta helduei taldean ozenki irakurtzeko eta enamoratzeko... Lore bat marraztu dut eta loreak esan dit: -Lorontzi bat marraz iezadazu!.Eta nik lorontzia marraztu dut. Lorontziak esan dit: -Leiho bat marraz iezadazu!. Leiho bat marraztu dut eta leihoak agindu dit: -Eguzki eder bat marraz iezadazu!. Eta eguzkiak haizea eskatu dit, eta haizeak mendiak, eta mendiek ibaiak eta ibaiek arrainak... Arraintxoak marraztera nindoala andereñoak esan du: -Bale! Orain matematikako fitxa bat egin behar dugu. Eta ibaiak arrainak gabe gelditu dira. Haurrek asmatuko lituzketen testu indar handikoak idatzi ditu liburu erakargarri honetan Mariasun Landak.
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du.
Liburu hau 1992.urtean IBBYren Ohorezko Zerrendan egon zen
Keywords: Hezkidetza; Irudimena; Eguneroko bizitza; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak