Inauterietan - Zabala, Edu; Campo, Mikel (Bilbao : Gero-Mensajero, 2004)
Ipuin bilduma honek euskal inauteria du oinarri. Horren inguruan harilkatzen dira herri ezberdinetako istorioak, idazlearen bizipen eta sentszioetatik abiatuta. Hori dela eta, halako mundu magiko bat sortzen siaatzen da autorea, gaurko antzezpen hauek ematen dizkiguten arrastoak behatu eta bere eginez. Ituren-Zubieta, Altsasu, Lantz, Zalduondo, Mundaka eta Zuberoari errepaso bat emanez, euskal inauterien ortzadar aberatsa agertzen zaigu, mitoak, beldurrak, desirak eta bizitzeko grina nahastuz. Momorrotxo basapiztien odol gosea, joaldunen dantza errituala, Markitosen epaiketa, Miel Otxin eta Patxamamaren adiskidetzea, Mundakako atorrak eta feniziarrak, eta Zuberoako Pitxu gizotsoaren pasadizoak, bata bestearen atzetik trumilka, zuen jakin-minean eta ametsetan aldaba jotzera datoz. Zabal iezaiezue atea euskal inauteriei, ez zarete damutuko! Hou Pitxu, hou!
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Inauteriak -- Euskal Herria; Inauteriak; Euskal kultura; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak