Bakarrik eta buztangabe - Zubizarreta, Patxi; Mitxelena, Jokin (Iruñea : Pamiela, 2012)
Udako oporrak dira, eta afrikar askoren auto eta furgoneta pila Iparretik Hegora doa. Furgoneta horietako bat gasolindegian geratu da depositua betetzeko. Baina furgonetakoak joan direnean, neskatila bat utzi dute: ahantzirik... Gero, auto bat gelditu da, eta autokoak abiatu direnean, katu bat utzi dute: abandonaturik... Eta gasolindegiko gizonak ez daki zer egin neskatila ahantziarekin eta katu abandonatuarekin! Eta zuk, zer egingo zenuke zuk? Agian, Goloka konpainiakoek bezala, ipuinean oinarritutako txotxongilo edo antzezlan bat prestatu?
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Solidaritatea; Emigrazioa eta immigrazioa -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura