Txirrina - Igerabide, Juan Kruz (Etxebarri : Alfaguara Zubia, 2004)
Txirrinak jo zuen, eta hala hasi zen guztia. Simon beldurrez dardarka esnatu zen. Juliaren ahotsa, amarena, zetorkion bainugelatik, batzuetan argiago beste batzuetan entzungaitz. Simon ohean agondu zen, jaikitzeko asmoz. Zerbait pisua nabaritu zuen, hanka mugitzen uzten ez ziona.
12 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Dibortzioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak