Folin markesa : marraskiloak eta euskaldunak uharte galduan - Altonaga, Kepa (Usurbil : Elhuyar, 1998)
1996an bete zen Folin markesaren heriotzaren mendeurrena (1817-1896). Natur zientzien alorrean Folin-ek berebiziko garrantzia izan zuen, Euskal Herriko azterketa faunistikoari dagokionez, XIX. mendearen amaieran. Iparraldeko lehen ikasketa metodikoak burutzeaz gainera, bere inguruan giro ezin hobea lortu zuen hainbat lagun zientzia-kontuez ardura zedin bultzatuz. Atlantida, marraskiloak eta euskaldunak dira lan honetako hiru ardatz nagusiak. Itxuraz elkartezinak diruditen hiru elementu hauek batera erabili zituen Folin-ek lan-hipotesi gisa eta hiruen arteko lotura azaltzen saiatu zen bere ikerketa eta idazkietan.
Aurkibide alfabetikoa: 201.-204. or.
Erreferentzia bibliografikoak: 193.-200. or.
Keywords: Folin, Leopold Alexander Guillaume, -- Marquis de -- (1817-1896); Zientzia-dibulgazioa; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Monografiak