Mikelen heriotza = La muerte de Mikel - Uribe, Mikel ([Bilbo] : EITB, 2005)
Oinarritzat benetako gertaera bat ez baldin badu ere, Mikelen heriotza filmak 80ko hamarkadako Euskadin sinesgarri eta posible izan zitekeen gertaera kontatzen du, kostaldeko herri batean girotuta.Mikel familia-giro itxian bizi da, eta gizarteak oraindik ere ezin ditu hainbat aukera ontzat eman. Berak aldarrikapen politikoengatik borrokatu behar du, eta gainera, bere buruaren aurka egin behar du, homosexuala dela onartu arte. Zapalketa politikoak eta sozialak protagonistaren heriotza tragikoa eragingo dute. José Angel Rebolledok eta Imanol Uribek idatzitako istorioak zirrara handia eragin zuen. Javier Agirresarobe da argazkiaren arduraduna eta Alberto Iglesias, berriz, musikarena.
Ez da egokia 12 urtetik beherakoentzat
Hizkuntzak: euskara eta gaztelania
Jatorrizko izenburua: La muerte de Mikel
Keywords: ETA (Euskadi Ta Askatasuna); Filmak