Ixtebe Pellot, azken kortsarioa - Morillo, Fernando; Mendibil Ainzua, Mikel (Irun : Gaumin, 2016)
Bizitza batzuk zailak dira sinesten. Hain dira ausart, noble, umoretsu, nekaezinak, existitu daitezkeenik ere ezin dugu ia sinetsi. Baina hor dugu Ixtebe Pellot, azken kortsarioa. Itsas-borroka etengabean, askotan hartu zuten preso. Arriskuz arrisku, sekula etsi gabe, beti egin zuen ihes. Musika eta dantza maite zituen, eta karkaraz erantzuten zion minari. Begietara begiratzen zuen. Horregatik maite zuten lagunek. Baita etsaiek ere! Hemen kontatuko dena benetakoa da, sinesgaitza iruditu arren. Prestatu. Norbait aparta ezagutzeko zorian zaude: Ixtebe Pellot, Euskal Azeria. Liburu honek audio-liburua eta gida ludiko-pedagogikoa ere baditu.
14 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Itsaslapurrak; Kontrabandistak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Irakurketa erraza