Port Lajoyeko sorgina - Barkhouse, Joyce; Caballero, Paul; Idiakez Korta, Txaro (Donostia : Elkar, 2016)
Europako Ameriketara iritsi baino lehen, Kanadako San Lorentzo badiaren inguruan mikmak izena zuten indioak bizi ziren. Mikmak indioek sortutako ahozko literatura aztertzean, Joyce Barkhouse idazle kanadarrak legenda ugari aurkitu zituen, batez ere XIX. mendearen hasierako misiolariek jasotako itzulpenetan. Legenda horietako batean oinarriturik idatzi zuen Port Lajoyeko sorgina. Bertan, hamazazpi urteko neska euskaldun eder bat, indioekin bizitzera joan eta haien buruzagiaren semearekin ezkonduko da. Baina zoritxarrak alde guztietatik iristen hasiko zaizkio luze baino lehen, sorgintzat hartuko dute eta sutzarrean erre.
12 urtetik aurrera (berdea)
Jatorrizko izenburua: The Wich or Port Lajoye
Keywords: Sorginak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Kolonizazioa -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Tolerantzia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak