Nemo kapitainaren azken bidaia - Suarez, Castillo; Alonso, Aitziber (Donostia : Erein, 2017)
Nadia dut izena, ez dut anai-arrebarik, eta amarekin bizi naiz errepide ondoko pisu batean. Aita ez da gurekin bizi. Baina ez nire gurasoak bananduta daudelako, baizik ezin direlako elkarrekin egon. Nire aita kartzelan dago. Jaio nintzenean ere kartzelan zegoen. Niri ez zaizkit kartzelak gustatzen, hotzak eta zikinak direlako. Nik itsaso zabala maite dut, eta, nire aita non dagoen galdetzen didatenean, Ozeano Barean dagoela esaten dut maiz, urpekari batean, Nemo kapitaina bezala.
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Hizkuntza Politika Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Guraso eta seme-alaben arteko harremana -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Familia harremanak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura