Bilboko Mikelontxo - Gallastegi, Jon; IRALE (Artazugoikoa) (Bilbo : Irale, 2017)
Hamabi kapituluko istorio xume bat asmatu dugu Lehen Hezkuntzako 3. zikloko ikasleentzat: istorio-misterio-mistorio-hiztorioa, bizia eta alaia. Erdi Aroko bilbotar bat da protagonista -Mikelontxo-, eta bilbotarkadak eta bilbotarkeriak egiten ipini dugu. Bide batez, pertsonaia ospetsu batzuk ezagutarazi nahi dizkiegu gaztetxoei; esate baterako, Kristobal Kolon, Leonardo Da Vinci, Juan Sebastian Elkano... Mikelontxoren abenturak eta kalenturak kontatuta, hauxe nahi dugu: ikasleek irakurmenaz gozatzea, historiako zenbait gertaera ikastea eta hizkuntza-gaitasuna hobetzea. Fikzioa eta errealitatea nahastuta, jakin-mina piztu nahi diegu, eta, ipuin barruko hariei tiraka, jakin-min hori asetzen lagundu. Horrexetarako egin dugu ipuinaren atzealdeko "(H)ari eta (h)ari" atala.
2017/03/06
Lehen Hezkuntza, 5. eta 6. mailak
Keywords: Irakurketa sustatzea; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak; IRALEren materialak; Baliabide digitalak